Reiki 1 dagcursus Zwangere vrouwen & kersverse moeders

Ben jij net, al een tijdje of aan het einde van jouw zwangerschap? Of ben je bevallen van je kindje?

Doe dan mee met deze reiki 1 cursus speciaal ontwikkeld voor jou en jouw kindje (s).

Voor ieder mens is het belangrijk om aangeraakt te worden. Helemaal voor baby’s en kleine kindjes. De eerste 3 jaar van hun leven is het van cruciaal belang dat zij zich veilig kunnen hechten aan hun verzorgers. Dit gebeurt mede door liefdevolle aandacht en aanraking. Als een persoon zich veilig heeft kunnen hechten, heeft dit een gunstige uitwerking op de verdere ontwikkeling van zijn/haar leven.

Ieder mens heeft een zelfhelend vermogen. We kunnen dit vermogen activeren door aanraking. Reiki is een hele oude natuurlijke vorm van helen die in het westen steeds meer terrein wint. Hoe mooi is het als je deze oergave, voor, tijdens en na de bevalling, in kunt zetten voor jezelf en je baby zodat jullie een fijne hechte band samen kunnen opbouwen?

Je kunt na deze cursus jezelf, jouw kindje en ook anderen je leven lang behandelen.

Wat leer je tijdens deze cursus?

 • Allereerst in een kleine groep, samen met gelijkgestemden, te vertragen en alle aandacht aan jouzelf en jouw kindje te geven tijdens deze dag.
 • Wat reiki is en waar het vandaan komt en hoe je het kan inzetten.
 • De Reiki ademhalingstechniek om de verbinding tussen jouw lichaam en geest te versterken. Een hele fijne tool om stress te reduceren en ondersteunend ter bevordering van de bevalling.
 • Reikimeditatie
 •  5 leefprincipes van Usui ter bevordering van een relaxte leefhouding wat je mentale, emotionele en lichamelijke balans geeft en je gaat helpen bij de hectische tijd als je kindje straks geboren is.
 • Je leert hoe je met reiki de zwangerschapsongemakken zoals misselijkheid,  kunt verlichten.
 • Je leert hoe je reiki in kan zetten tijdens de bevalling en daarna voor voorspoedig herstel van je lijf.
 • Leren helen met je handen op fysiek niveau
 • De Reiki zelfbehandeling voor iedere dag balans, verdieping en opruimen van alles wat niet meer helpend is.
 • Reikibehandeling van jouw ongeboren kind
 • Reikibehandeling van jouw geboren kind

Je krijgt tijdens deze cursus 4 inwijdingen, na afloop een reader waar je alle informatie in terug kunt lezen en een certificaat. De lunch wordt verzorgd.

Wat anderen zeggen…

Ik voelde me vooral aangetrokken door de kleine omvang van de groep, waardoor je echt contact maakt met elkaar en er veel persoonlijke aandacht is. De warme ontvangst van Esther stelde mij meteen op mijn gemak. Er hing een liefdevolle rustige sfeer en zowel de Reiki oefeningen en inwijdingen werden met aandacht en liefde uitgevoerd. Er was veel ruimte voor vragen en Esther nam alle tijd om ons iets uit te leggen.

— Marianne (cursist Reiki I)

Nieuws

Toekomstige evenementen